Olimpiada de religie pentru copiii instituţionalizaţi

olimpiada-religie25

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Consiliul Judeţean Argeș și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş,  vineri 25 aprilie 2013, a organizat Olimpiada națională de religie “Biserica lui Hristos”.

Ajuns la a VII-a ediţie, concursul s-a adresat copiilor instituţionalizaţi din centrele de plasament și s-a desfășurat la sediul Protoieriei Piteşti.

Festivitatea de premiere a  fost susținută de reprezentanții instituțiilor implicate în acest proiect social educativ: directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei, Părintele Protopop Ciprian Vuţan, Părintele Consilier Nicolae Mărgăritescu și Părintele Decebal Floroaica.

olimpiada-religie-instit

Au fost acordate cadouri pentru participanți, premii în bani, iar câştigătorul locului I va merge într-o excursie la Mănăstirea “Sfântul Nectarie” din Grecia. Copiii au fost  încurajați să participe și la olimpiada de religie din anul umător.

Prin desfăşurarea acestei olimpiade se urmăreşte reinserţia socială a copiilor din centrele de plasament, valorizarea şi promovarea acestora, cunoaşterea adevărului şi apropierea lor de dreapta credinţă. De asemenea, urmărim să demonstrăm că şi copiii din centrele de plasament nu sunt cu nimic mai prejos decât copiii care au şansa de a avea o familie care să îi iubească, putând fi la fel de valoroşi, plini de resurse intelectuale şi spirituale. La nivelul întregii ţări, această manifestare s-a bucurat de un larg interes, având suportul instituţiilor partenere, cât şi al societăţii civile, care şi-au oferit necondiţionat sprijinul material şi logistic“, a precizat pr. Decebal Floroaica, directorul Centrului de Plasament Găvana şi iniţiatorul Olimpiadei naţionale de religie pentru copiii din centrele de plasament.

Bookmark and Share

Președintele colegiului de redacție:

† Înaltpresfințitul Părinte
Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Editor:

Preot Ovidiu Vlăsceanu consilier cultural

Redactor șef:

Preot Dr. Nicolae-Napoleon Dabu

Redacția:

Preot Prof. Cornel Dragoș,
Preot Florin Iordache,
Diacon Prof. Gabriel Firuță,
Asist. Univ. Drd. Gabriela Safta.

Art designer:

Ing. Bogdan-Nicolae Ciocîrlan

Pagină web:

Preot Gabriel Grecu

Colaboratori:

Dr. Ioan Gheorghe Rotaru, Prof. Alexandru Brichiuș,
Preot Prof. Andrei Cănuță, Preot Prof. Roberto-Cristian Vișan,
Roxana Dragoș,  Amalia Cornățeanu,
Amalia Constantinescu, Iuliana Popa.

Responsabilitatea fiecărui articol
publicat îi revine autorului

..: Home Actualitate Social Olimpiada de religie pentru copiii instituţionalizaţi