Viața Eparhiei

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului Eparhia Argesului
 1. Darul bucuriei, parohia Sfânta Vineri, municipiul Pitești

  12augustsocialsfvineri1

  Sfântul Apostol Pavel consideră milostenia ca prima între virtuți. Acțiunea de milostenie trebuie să se reflecte și în inima celui ce o face, așa cum a fost și cu Sfântul Martin (soldat roman) care, văzând un sărac tremurând de frig, și-a rupt mantia militărească în două, dăruind o jumătate aceluia.

 2. Rugăciune și pelerinaj pentru copiii de la parohia Mavrodolu – protoieria Pitești

  4augustpelerinajmavrodolu1

  Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Catehizare, a organizat o activitate catehetică adresata unui grup de copii .

 3. Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș, ediția a XXI-a, la Palatul Arhiepiscopal

  17iulienoptiledepoezie1

  În ziua de 17 iulie, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic, în Sala Manole din Palatul Arhiepiscopal, cu ocazia Festivalului Internațional: Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș, ediția a XXI-a, a avut loc ceremonia anuală a primirii de noi membri al Academiei Internaționale Orient-Occident.

 4. Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2016

  20decembriecbscag13

  În ziua 19decembrie 2016, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral: Albești Pământeni, Albești Ungureni, Bărăști, Brătești, Cicănești II, Dobroț, Înălțarea Domnului, Satu Nou, Sfinții Împărați, Sfântul Vasile și Sfinții Voievozi, au dăruit alimente pentru familiile nevoiașe.

 5. Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, august 2016

  24augustcbscag9

  În ziua 23 august 2016, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din Cercul nr. 5 pastoral: Bălilești, Bârsești-Vlădești, Bârsești de Sus, Burluși, Ciofrângeni, Duculești, Lacurile, Poenari, Tigveni și Momaia, au împărțit alimente, familiilor cu posibilități modeste de viețuire.

 6. Aspirat de Dumnezeu

  1iulieips31

  Este greu să culegi flori printre spinii semănați de Cioran pe potecile care duc fără întoarcere.

  Dar iată și un cuvânt de zile mari: ”Doamne, eu nu spun că Tu nu ești: eu spun că nu mai sunt.”

 7. De la suflet la suflet la parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Curtea de Argeș, cartier Ivancea

  14ianuariesocialivancea21

  Scopul milosteniei este de a-l face pe cel sărac mai bogat sufleteşte în apropierea sa de Dumnezeu. În această pedagogie cel leneş poate renunţa la păcatul său, cel egoist poate deveni mai bun şi mai darnic. Cei care vor împlini faptele milosteniei vor primi iertare de păcate de la Dumnezeu, după cuvântul Apostolului Iacov: "Judecata este fără milă pentru cel care n-a făcut milă şi mila biruieşte în faţa judecăţii" (Iacov 2, 13).

 8. Un om dintr-o bucată

  1iulieips31

  Secretarul unei instituţii este o persoană foarte importantă. Pe la secretariat trece apa care pune în mişcare întreaga moară. Cum un contabil şef bun ştie să gospodărească finanţele şi nu rămâi în gol, tot aşa şi cu secretarul, dacă nu-i atent, nu ştie lucrul ce se cere făcut, sau nu se impune cu autoritate, totul merge anapoda. Mai ales în aceste ascultări, n-ai nici prieteni, nici rude, ci doar datoria de a lucra cinstit pentru instituţie.

 9. Sinaxa stareților și starețelor la Mănăstirea Văleni

  12noiembriesinaxastareti2

  La Mănăstirea Văleni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a fost organizată Sinaxa stareților și starețelor din așezămintele monahale ale Eparhiei.

  Toate lucrările prezentate astăzi în sinaxa monahală s-au încadrat în tema aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: "Misiunea monahismului în viaţa Bisericii azi". Maica stareță Lucia Nedelea de la mănăstirea Nămăiești a dat citire referatului: ,, Călugărița Mina Haciotă - măicuța eroină'', completându-l cu o poezie pe care a închinat-o acesteia.

 10. Cateheză la parohia Bălilești, protoieria Câmpulung Muscel

  13augustcatehezabalilesti1

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Administrativ Bisericesc – Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul a organizat o cateheză la parohia Bălilești din protoieria Câmpulung Muscel.

Președintele colegiului de redacție:

† Înaltpresfințitul Părinte
Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Editor:

Preot Ovidiu Vlăsceanu consilier cultural

Redactor șef:

Preot Dr. Nicolae-Napoleon Dabu

Redacția:

Preot Prof. Cornel Dragoș,
Preot Florin Iordache,
Diacon Prof. Gabriel Firuță,
Asist. Univ. Drd. Gabriela Safta.

Art designer:

Ing. Bogdan-Nicolae Ciocîrlan

Pagină web:

Preot Gabriel Grecu

Colaboratori:

Dr. Ioan Gheorghe Rotaru, Prof. Alexandru Brichiuș,
Preot Prof. Andrei Cănuță, Preot Prof. Roberto-Cristian Vișan,
Roxana Dragoș,  Amalia Cornățeanu,
Amalia Constantinescu, Iuliana Popa.

Responsabilitatea fiecărui articol
publicat îi revine autorului

..: Home MASS-MEDIA Stiri din Eparhia Argesului