Viața Eparhiei

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului Eparhia Argesului
 1. Duminica Pogorârii Duhului Sfânt în Catedrala Arhiepiscopală de la Argeș

  27maislujbacatedrala5

  În ziua praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argesului și Muscelului au fost prezenți într-un număr foarte mare la sfintele slujbe săvârșite în bisericile din cele șase protopopiate.

 2. Geometria-n spaţiu!

  1iulieips31

  Mergând prin România şi pe lângă, am putut vedea frumuseţile semănate de Dumnezeu pe pământ. Fiecare colţ de ţară, fiecare ţară a lumii, are frumuseţi care uimesc. Doar ochi să ai şi inimă bună ca să vezi lucrurile pe dinafara lor, dar mai ales pe dinlăuntru.

 3. Sinaxar 27 mai 2018

  27maisfzilei1

  În această lună, în ziua a douăzeci şi şaptea, pomenirea sfântului Ioan Rusul, marturisitorul si facatorul-de-minuni (+ 1730).

  Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul s-a născut în Mica Rusie în jurul anului 1690, fiind crescut în evlavie şi dragoste pentru Biserica Domnului. La maturitate a fost chemat în armată unde a fost simplu soldat în armata lui Petru I şi a luat parte la războiul ruso-turc. În timpul Campaniei din Prutsk în 1711 el împreună cu alţi soldaţi au fost capturaţi de tătari şi au fost predaţi comandantului cavaleriei turceşti. Acesta i-a dus pe prizonierii ruşi în Asia Mică, în satul Prokopion. 

 4. Mâncare la temperatura corpului nostru

  1iulieips31

  În tinereţe am cunoscut un om care mânca exact ca o raţă. Înfuleca rapid, nu mesteca de loc şi hartanele de mâncare cădeau ca bolovanii în capul stomacului. Speriat că slăbea văzând cu ochii, se îndopa cu medicamente întăritoare.

 5. Sinaxar 26 mai 2018

  26maisfzilei1

  În această lună în ziua a douăzeci şi şasea, pomenirea sfântului şi măritului apostol Carp, unul din cei şaptezeci de apostoli.

  Acest mare apostol al Domnului, fiind pus la număr cu cei şaptezeci de apostoli şi ucenici, şi slujind marelui Pavel la propovăduire şi purtând duinnezeieştile Iui epistole către cei cărora erau trimise, a învăţat pe mulţi dintre păgâni a se închina şi a cinsti Sfânta Treime.

 6. Campania Națională: Donează sânge! Salvează o viață

  25maidonaresange12

  La Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, s-a desfășurat, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, încă o etapă a campaniei naționale ,,Donează sânge! Salvează o viaţă!”, în care personalul clerical și neclerical, este chemat să împlinească porunca Mântuitorului: ,,Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

 7. Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2018

  25maicbsclung4

  În ziua de 24 mai 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel, în care parohiile din Cercul nr. 3 pastoral: Ciocanu, Dâmbovicioara, Rucărul de Jos, Rucărul de Sus, Rucărul de Mijloc, Dragoslavele, Valea Caselor,  au împărțit alimente și cărți de rugăciune familiilor nevoiașe.

 8. Rugăciune și pelerinaj pentru credincioșii nevăzători din Pitești

  25maipelerinajnevazatori2

  Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului prin Sectorul Social Filantropic si de Misiune in colaborare cu Asociatia Nevazatorilor Arges, credinciosii nevazatori insotiti de doamna presedinte Martin Gabriela si de preotul slujitor Constantin Radu-Gabriel, au mers in rugaciune la Manastirea Ciorogarla, Biserica Sfantul Elefterie Nou si la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti.  

 9. 100 de ani de la Marea Unire – sesiune de comunicări la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești

  25maisesiunecomunicari5

  În data de 24 mai 2018 s-a desfăşurat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte din cadrul Universităţii din Piteşti Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „Limbă, Cultură şi Civilizaţie în şi prin Timp. 100 de ani de la Marea Unire”.

 10. CONCURSUL JUDEȚEAN DE POEZIE ȘI CÂNTEC RELIGIOS: BUCURIA DE A FI CREȘTIN ÎN PROTOIERIA CÂMPULUNG MUSCEL

  25maiconcurspoezieclung2

  În sala Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a Protoieriei Câmpulung Muscel, s-a desfășurat concursul județean de poezie și cântec religios, Bucuria de a fi creștin, ediția a III-a. Acest concurs a fost organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, prin Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din Câmpulung Muscel, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Protoieria Câmpulung - biroul de catehizare și activități cu tineretul, aflându-se în calendarul de activități extrașcolare al ISJ Argeș pentru anul 2017-2018.

Președintele colegiului de redacție:

† Înaltpresfințitul Părinte
Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Editor:

Preot Ovidiu Vlăsceanu consilier cultural

Redactor șef:

Preot Dr. Nicolae-Napoleon Dabu

Redacția:

Preot Prof. Cornel Dragoș,
Preot Florin Iordache,
Diacon Prof. Gabriel Firuță,
Asist. Univ. Drd. Gabriela Safta.

Art designer:

Ing. Bogdan-Nicolae Ciocîrlan

Pagină web:

Preot Gabriel Grecu

Colaboratori:

Dr. Ioan Gheorghe Rotaru, Prof. Alexandru Brichiuș,
Preot Prof. Andrei Cănuță, Preot Prof. Roberto-Cristian Vișan,
Roxana Dragoș,  Amalia Cornățeanu,
Amalia Constantinescu, Iuliana Popa.

Responsabilitatea fiecărui articol
publicat îi revine autorului

..: Home MASS-MEDIA Stiri din Eparhia Argesului